Om Sivoham

2009
Lyrics
Language: English

Chorus : Hara hara hara hara
Hara hara hara hara
Mahadev..

Chorus : Hara hara hara hara
Hara hara hara hara
Mahadev..

Chorus : Om…
Bhairava rudraya
Maha rudraya
Kaala rudraya
Kalpanta rudraya
Veera rudraya
Rudra rudraya
Gora rudraya
Aghora rudraya
Maarthanda rudraya
Anda rudraya
Brahmanda rudraya
Chanda rudraya
Prachanda rudraya
Thanda rudraya
Soora rudraya
Veera rudraya
Bhava rudraya
Bheema rudraya
Athala rudraya
Vithala rudraya
Suthala rudraya
Mahathala rudraya
Rasathala rudraya
Talatala rudraya
Pathala rudraya
Namo namaha

Male : Om sivoham..
Om sivoham..
Rudra naamam bajeham..

Chorus : Om sivoham..
Om sivoham..
Rudra naamam bajeham..

Male : Veera badraya agni nethraya
Gora samhaaraka
Sakala lokaaya sarva boothaya
Sathya saakshatkara

Chorus : Shambo shambo sankara

Male : Aaa…haa..
Om sivoham..
Om sivoham..
Rudra naamam bajeham..
Chorus : Bajeham..

Chorus : Hara hara hara hara
Hara hara hara hara
Mahadev

Chorus : Namah somaya
Cha rudraya
Cha namastamraya charunaya
Cha nama shangaya
Cha pashupataye
Cha nama ugraya cha bhimaya
Cha namo agrevadhaya
Cha dure vadhaya cha namo hantre
Cha haniyase
Cha namo vrukshebhyo harikeshebhyo
Nama staraya namash shambhave
Cha mayo bhave cha namah shankaraya
Cha mayaskaraya cha namah shivaya
Cha shivataraya cha

Male : Anda brammanda koti
Akhila paripaalana
Chorus : Poorana jagat kaarana
Sathya deva deva priya

Male : Vedha vedhartha saara
Yagna yagnomaya
Chorus : Nishchala dushta nigragha
Sapta loga samrakshana

Male : Soma soorya agni lochana
Chorus : Swetha rishaba vaaghana
Male : Soola pani bujanga booshana
Chorus : Tripura naasha nardhana
Male & Chorus :  Yoma kesa mahaasena janaka
Pancha vaktra parasu hastha namaha

Pancha vaktra parasu hastha namaha

Male : Om sivoham..
Om sivoham..
Rudra roopam bajeham..
Chorus : Bajeham..

Chorus : Om sivoham..
Om sivoham..
Rudra naamam bajeham..
Bajeham..

Male : Kaala trikaala
Nethra trinethra
Soola trisoola dhaatram

Male : Sathya prabaava
Divya prakaasha
Manthra swaroopa mathram

Male : Nishprapanchaadhi
Nishkalankoham
Nija poorna bodha ham ham
Gathya gathmaagam
Nithya bramhogam
Swapna kasogam hum hum

Male : Sachit pramanam
Chorus : Om om
Male : Moola pramegyam
Chorus : Om om
Male : Ayam bramhasmi
Chorus : Om om
Male : Aham Bramhasmi
Chorus : Om om

Chorus : Gana gana gana gana
Gana gana gana gana
Sahasra kanta sapta viharaki

Chorus : Dama dama dama dama
Duma duma duma duma
Siva damarugha nadha viharaki

Male : Om sivoham..
Om sivoham..
Rudra naamam bajeham..
Bajeham..

Male : Ruu..karunaaa mayoo sagaa

Male : Anda brammanda koti
Akhila paripaalana
Chorus : Poorana jagat kaarana
Sathya deva deva priya

Male : Vedha vedhartha saara
Yagna yagnomaya
Chorus : Nishchala dushta nigragha
Sapta loga samrakshana

Male : Soma soorya agni lochana
Chorus : Swetha rishaba vaaghana
Male : Soola pani bujanga booshana
Chorus : Tripura naasha nardhana
Male & Chorus :  Yoma kesa mahaasena janaka
Pancha vaktra parasu hastha namaha

Male : {Om sivoham..
Om sivoham..
Chorus : Rudra naamam bajeham..
Bajeham..} (2)


Language: Tamil

குழு : ஹர ஹர ஹர
ஹர ஹர ஹர ஹர
ஹர மஹாதேவ்

குழு : ஹர ஹர ஹர
ஹர ஹர ஹர ஹர
ஹர மஹாதேவ்

குழு : ஓம் பைரவ ருத்ராய
மஹாருத்ராய காலருத்ராய
கல்பந்த ருத்ராய வீர ருத்ராய
ருத்ர ருத்ராய கோர ருத்ராய
அகோர ருத்ராய மார்தாண்ட
ருத்ராய அண்ட ருத்ராய
ப்ரமாண்ட ருத்ராய சண்ட
ருத்ராய பிரசண்ட ருத்ராய
தண்டருத்ராய சூர ருத்ராய
வீரருத்ராய பவ ருத்ராய பீம
ருத்ராய அதலருத்ராய விதல
ருத்ராய சுதல ருத்ராய மஹா
தலருத்ராய ராசதலருத்ராய
தலதலருத்ராய பாதாளருத்ராய
நமோ நமஹ:

ஆண் : ஓம் சிவோஹம்
ஓம் சிவோஹம் ருத்ர
நாமம் பஜே ஹம்

குழு : ஓம் சிவோஹம்
ஓம் சிவோஹம் ருத்ர
நாமம் பஜே ஹம்

ஆண் : வீரபத்ராய அக்னி
நேத்ராய கோர சம்ஹாரகா
சகல லோகாய சர்வ பூதாய
சத்ய சாக்ஷாத்கரா

குழு : சம்போ
சம்போ ஷங்கரா

ஆண் : ஆஆ ஹா
ஓம் சிவோஹம் ஓம்
சிவோஹம் ருத்ரநாமம்
பஜே ஹம்
குழு : பஜே ஹம்

குழு : ஹர ஹர ஹர
ஹர ஹர ஹர ஹர
ஹர மஹாதேவ்

குழு : நமஹ சோமயா
சா ருத்ராய சா நமஸ்தமராய
சருணய சா நம ஷங்கயா சா
பஷுபட்டாயே சா நம உக்ராய
சா பீமாய சா நமோ அக்ரேவதாய
சதுரே வதாய சா நமோ ஹந்த்ரே
சா ஹனியசே சா நமோ வ்ருக்ஷேபியோ
ஹரிகேசிபியோ நமஸ்தராய நமஸ்ஷம்பவே
சா மயோபவேச்ச நமஷங்கராய சா மயஸ்கராய
சா நமஷிவாய சா ஷிவதாரய சா

ஆண் : அண்டப்ரமாண்ட
கோட்டி அகிலபரிபாலனா
குழு : பூரண ஜகத்காரனா
சத்யதேவ தேவப்ரியா

ஆண் : வேத வேதார்த்த
சாரா யக்ன யக்னோமயா
குழு : நிஷ்சலா துஷ்ட
நிக்ரஹா சப்தலோக
சம்ரக்ஷனா

ஆண் : சோம சூர்ய
அக்னி லோச்சனா
குழு : ஷ்வேதரிஷப
வாஹணா
ஆண் : சூலபாணி
புஜங்க பூஷணா
குழு : திரிபுர நாச நர்த்தனா
ஆண் & குழு : யோமகேஷ
மஹாஸேன ஜனகா பஞ்சவர்த்த
பரசு ஹஸ்த நமஹ பஞ்சவர்த்த
பரசு ஹஸ்த நமஹ:

ஆண் : ஓம் சிவோஹம்
ஓம் சிவோஹம் ருத்ர
ரூபம் பஜே ஹம்
குழு : பஜே ஹம்

குழு : ஓம் சிவோஹம்
ஓம் சிவோஹம் ருத்ர
நாமம் பஜே ஹம்
பஜே ஹம்

ஆண் : கால த்ரிகால
நேத்ர த்ரிநேத்ர சூல
திரிசூல தாத்ரம்

ஆண் : சத்யப்ரபாவ
திவ்யப்ரகாஷ மந்த்ர
ஸ்வரூப மாத்ரம்

ஆண் : நிஷ்ப்ரபஞ்சாதி
நிஷகலந்கோஹம் நிஜ
பூர்ன போதஹம்ஹம்
கத்யகாத்மஹம்
நித்யப்ரமோஹம் ஸ்வப்ன
கஸோகம்ஹம்ஹம்

ஆண் : சட்சித்ப்ரமானம்
குழு : ஓம் ஓம்
ஆண் : மூலப்ரமேயம்
குழு : ஓம் ஓம்
ஆண் : அயம் ப்ரம்ஹஸ்மி
குழு : ஓம் ஓம்
ஆண் : அஹம் ப்ரம்ஹஸ்மி
குழு : ஓம் ஓம்

குழு : கன கன கன
கன கன கன கன கன
சஹஸ்ர கண்ட சப்த
விஹரகி

குழு : டம டம டம டம
டும டும டும டும
சிவடமருக நாத
விஹரகி

ஆண் : ஓம் சிவோஹம்
ஓம் சிவோஹம் ருத்ர
ரூபம் பஜே ஹம்
பஜே ஹம்

ஆண் : ரூ கருணா
மாயோ சகா

ஆண் : அண்டப்ரமாண்ட
கோட்டி அகிலபரிபாலனா
குழு : பூரண ஜகத்காரனா
சத்யதேவ தேவப்ரியா

ஆண் : வேத வேதார்த்த
சாரா யக்ன யக்னோமயா
குழு : நிஷ்சலா துஷ்ட
நிக்ரஹா சப்தலோக
சம்ரக்ஷனா

ஆண் : சோம சூர்ய
அக்னி லோச்சனா
குழு : ஷ்வேதரிஷப
வாஹணா
ஆண் : சூலபாணி
புஜங்க பூஷணா
குழு : திரிபுர நாச நர்த்தனா
ஆண் & குழு : யோமகேஷ
மஹாஸேன ஜனகா பஞ்சவர்த்த
பரசு ஹஸ்த நமஹ

ஆண் : { ஓம் சிவோஹம்
ஓம் சிவோஹம்
குழு : ருத்ரநாமம்
பஜே ஹம் பஜே ஹம் } (2)


Movie/Album name: Naan Kadavul

Song Summary

Om Sivoham is a powerful devotional song from the 2009 Tamil film Naan Kadavul, directed by Bala. The movie follows the life of a wandering Aghori ascetic (played by Arya) who returns to his village and confronts the brutal realities of a beggar mafia. The song serves as a spiritual invocation, reflecting the protagonist’s deep connection with Lord Shiva.

Song Credits

Musical Style

The song is a devotional, meditative composition with a blend of classical and contemporary elements. It features deep chants, orchestral arrangements, and a hypnotic rhythm that enhances its spiritual essence.

Raga Details

The song is primarily based on Raga Shivaranjani, a Carnatic raga known for its serene and devotional mood, often associated with Lord Shiva.

Key Artists Involved

Awards & Recognition

Scene Context

The song plays during a crucial spiritual moment in the film, where the protagonist (Arya) embraces his Aghori identity. The visuals depict intense ascetic practices, rituals, and a surreal connection with the divine, reinforcing the theme of transcendence and detachment from worldly illusions.

(Note: Some details like awards may not be extensively documented, but the song remains highly regarded.)


Artists